MFF JUNIORFEST 2020

MFF JUNIORFEST 2020

Galerie

Tradiční mezinárodní filmový festival, tentokrát v online prostoru

JUNIORFEST SE V LETOŠNÍM ROCE PŘESOUVÁ KOMPLETNĚ DO ONLINE PROSTORU

https://www.juniorfest.cz/cs/program

Letošní ročník MFF JUNIORFEST se bohužel neuskuteční v podobě, ve které jste ho doposud znali. Kompletně se totiž přesouvá do online prostoru. Všechno podstatné naleznete na www.juniorfest.cz. A na co se můžete těšit?

Juniorfest LIVE, 6. - 12. 11. 2020

Ze speciálně zřízeného studia budeme od 6. do 12. listopadu vysílat každý den od 16:00 do 18:00 hodin. Těšit se můžete na setkání s osobnostmi světa filmu. Svoji účast přislíbil režisér Karel Janák, který představí novou štědrovečerní pohádku nebo herec Ondřej Vetchý, jenž zavzpomíná na natáčení Čertího brka. Dále nabídneme i ojedinělé online workshopy. Nebudou však chybět ani filmy. Se zástupci Bionautu jsme se dohodli na odvysílání Mlsných medvědích příběhů a s Českou televizí na odpromítání nového animovaného seriálu Kosmix. Dále jednáme o uvedení exkluzivních materiálů k pohádce Princezna zakletá v čase. Možná přijedou I herci z této nové pohádky. Proto nezapomeňte navštívit www.juniorfest.cz, kde živé přenosy budou k dispozici.

Juniorfest ONLINE, 13. - 22. 11. 2020

Kromě živých přenosů však budete mít možnost zhlédnout od 13. do 22. listopadu jednadvacet atraktivních snímků nejen z uplynulých let, ale i vybrané snímky, které měly být uvedeny v rámci letošního festivalového ročníku. Z loňských hitů Juniorfestu budou uvedeny například vítězný norský snímek pro mládež Psychobitch či atraktivní islandský film Falkoni, který zachycuje atmosféru dětského fotbalového týmu. Milovníci animovaných filmů by si určitě neměli nechat ujít Kostkovaného Ninju či Detektiva od vedle. Z letošních snímků, které se nám povedlo získat do online prostoru, stojí za zmínku americký snímek Max a já nebo izraelský snímek Na křídlech starého letounu. V rámci programu Juniorfest online se nám podařilo vyjednat projekce prvních dvou dílů nového zpracování Pana Tau, který vznikl v německo-britské produkci. Všechny snímky budou k dispozici na www.juniorfest.cz a www.dafilms.cz a cena za projekci jednoho filmu bude činit exkluzivně pouze 49 Kč.

Juniorfest pro školy

Do online platformy chceme zapojit i mateřské, základní a střední školy a rozšířit možnosti probíhající distanční výuky. Proto budou k jednotlivým filmům připraveny lektorské úvody a profesionálně zpracované pracovní listy, které vznikly ve spolupráci se společností Free Cinema. Cena za promítání pro školní skupinu činí 500 Kč. Vybraný film lze objednat prostřednictvím formuláře na www.juniorfest.cz nebo emailu online@juniorfest.cz. Vycházíme vstříc současné situaci, kdy učitel obdrží takový počet voucherů s unikátním kódem, kolik má dětí ve třídě. Ideální způsob pro distanční výuku. Juniorfest online je však ideální i pro vás doma.

Podpořte ze svého domova letošní ročník festival. Moc se těšíme, že se k nám připojíte.

Délka akce: 60 minut
Rok výroby: 2020
Datum lokální premiéry: 6. listopad 2020

Informace o akci a jejím konání