Pinocchio / 2020

Pinocchio / 2020

Velký sál KKC - filmové představení

Řezbář Geppetto vychovává oživlou loutku Pinocchia jako vlastního syna. Pinocchio však není zrovna nejvzornější klučina a nechá se lehce svést k rošťárnám, díky nimž prožívá nespočet napínavých dobrodružsví. Jednoho dne je podveden, unesen a honí ho bandité tajemným světem plným neuvěřitelných nestvůr – z břicha obří ryby se přes zemi hraček dostane až na pole zázraků. Podaří se Pinocchiovi uniknout a splnit si svůj sen stát se opravdickým klukem?

Nákupem vstupenky prohlašuje držitel, že podstoupil negativní antigenní či PCR test, nebo je očkován (3 týdny po první dávce) nebo má imunitu pro prodělání onemocnění covid 19 (180 dní).

Ikonický režisér Matteo Garrone spojil pro tento film síly s nejlepšími z nejlepších. V roli Geppetta, otce Pinocchia, uvidíme držitele Oscara Roberta Benigniho. O masky se postaral věhlasný Mark Coulier, který obdržel Oscara za práci na Železné Lady, vytvořil masky pro filmy Harryho Pottera, Bohemian Rhapsody, X-Men, Fantastická zvířata a kde je najít a mnoho dalších. Nemůžeme opomenout ani Rachael Penfold, která je zodpovědná za vizuální efekty ve filmech jako Atlas mraků, Mission Impossible, Rychle a zběsile nebo Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Délka akce: 125 minut
Rok výroby: 2019
Datum lokální premiéry: 23. duben 2020

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Matteo Garrone

Hrají

  • Roberto Benigni
  • Marcello Fonte